Studentski bazar
0

Kreativni studenti prodaju svoje rukotvorine u kinu Kriterion

Piše: Adnan Učambarlić
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
U art kinu Kriterion počeo je drugi Studentski bazar Univerziteta u Sarajevu, u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS). Prvi bazar održan je 7. marta, kada je predstavljeno 28 izlagača. Ovoga puta prijavila su se čak 33 izlagača.

"Jako smo zadovoljni načinom organizacije izlagača i kvalitetom njihovih radova, jer smatramo da svi do sada prijavljeni izlagači posjeduju nevjerovatne talente. Na njihovim radovima se vidi da su utrošili mnogo vremena pri njihovoj izradi. Što se same posjete tiče, možemo reći da se vodimo činjenicom kako je prvi bazar prošao i kako smo zadovoljni. Kroz prvi bazar je prošlo više od 400 ljudi, a ovaj je tek počeo, ali smatramo da će do kraja dana veliki broj ljudi posjetiti bazar i pronaći nešto za sebe", izjavila je za Klix.ba Dalila Zeljković, jedna od organizatora bazara.

Osim izloženih rukotvorina, u prostoru Art kina Kriterion održava se i radionica šminkanja na kojoj, po "studentskoj" cijeni od 5 KM, djevojke imaju priliku da nešto više nauče o šminkanju. Na budućim bazarima planirane su i radionice slikanja, fotografije, sviranja gitare, itd.

"Želimo da, nakon finalnog Studentskog bazara, pokažemo da smo napravili neki kontinuitet, ne samo u pružanju prilike mladim i neafirmisanim autorima da izlože svoje radove, već i da kolege studenti jedni druge nauče nešto više u nečemu gdje su oni najbolji. Smatramo da bazar nije idealna prilika samo da studenti zarade, već i da svake dvije sedmice provedu družeći se jedni sa drugima i tako afirmišu jedni druge", izjavila je Zeljković za Klix.ba.

Podsjetimo, SPUS-ov Studentski bazar je sajam i izložba, namijenjena prije svega kreativnim studentima da izlože i prodaju svoje radove, ali i posjetiteljima, kako bi ih motivirala na kreativno stvaralaštvo i potakla međusobnu saradnju i druženje.