BiH
0

Kralj Malezije u posjeti BiH

FENA
U dvodnevnu privatnu posjetu Bosni i Hercegovini, od 15. - 17. septembra 2006. godine dolazi kralj Malezije Seri Paduka Baginda Yang Dipertuan Agong., sopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Prema protokolu, u petak,15. septembar, visokog gosta sa kraljicom u prijepodnevnim satima na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu dočekat će delegacija na čelu sa ministrom za ljudska prava i izbjeglice Mirsadom Kebom, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.

Poslije klanjanja džuma namaza u Malezijskoj džamiji (Nova Breka) zajedno sa domaćinom, predsjedavajućim Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem, malezijski kralj će posjetiti Osnovnu školu "Ćamil Sijarić", koja je obnovljena donacijama učenika i nastavnika Kraljevine Malezije.

U večernjim satima (oko 19.00) predviđen je susret sa članovima Predsjedništva i zajednička večera, koju u čast kralja Malezije priređuje predsjedavajući Sulejman Tihić.

Drugog dana boravka u BiH, u subotu 16. septembra, kralj Malezije boravit će u Travniku, i tom prilikom posjetit će Fabriku konfekcije "Borac", Plavu vodu i Sportsko-rekreacioni centar na Vlašiću.

Po povratku u Sarajevo u čast kralja Malezije, malezijski ambasador u BiH Ramlan Ibrahim organizirat će prijem i večeru u hotelu "Holiday Inn".