SDPBiH
0

Krajnje je vrijeme za najoštrije sankcije Dodikovom ponašanju

FENA
Socijaldemoratska pratija BiH (SDPBiH) najoštrije osuđuje ponovljene izjave Milorada Dodika, kojima priziva referendum o odcjepljenju RS-a, a koje predstavljaju nastavak secesionističke politike samozvanog vožda manjeg bh. entiteta.

"Svoju navodnu brigu za RS i njene građane iskazano kroz bjesomučni kriminal i pljačku građana tog entiteta, kontinuirano uništavanje bilo kojeg zajedništva u BiH, vrši na gotovo identičan način na koji je to početkom devedesetih činio Radovan Karadžić", ističe se u nedjelju u saopćenju SDPBiH.

Posljednji Dodikovi napadi na SDP i njenog predsjednika najbolje pokazuju šta je najveća prepreka njegovim neostvarenim snovima.

SDPBiH podsjeća Dodika da su puno veći igrači, iza kojih je stajala daleko veća sila prije nepunih dvadeset godina, kretali u slične avanture. Svi znamo kako su završili.

"Sviđalo se Dodiku i njegovom mentoru Karadžiću to ili ne, BiH će opstati i ostati multietnička zajednica svih naroda i građana koji u njoj žive. Pojedinci poput njih dvojice samo su ružne ali prolazne etape hiljadugodišnjeg postojanja naše zemlje" ističe SDPBiH.

SDPBiH pozdravlja iskazanu spremnost predstavnika međunarodne zajednice koja se izgleda napokon odlučila obračunati s laktaškom kabadahijom i njegovom strahovladom. "Više nema nikakvih sumnji da je najveća prijetnja za regionalni mir i stabilnost oličena u Miloradu Dodiku", ističe SDPBiH.

Ova stranka navodi da je spreman koristiti sva, u demokratskom svijetu, uobičajena i dopuštena sredstva kako bi spriječio bilo koga u BiH da ostvari svoje secesionističke i kriminalne snove.