Skidanje ukrasa
2

Kraj praznične atmosfere u Sarajevu, počela demontaža dekoracija

Klix.ba
Božićno i novogodišnje ukrašavanje i dekorisanje Sarajeva koje je u proteklih tridesetak dana realizirano u nadležnosti preduzeća "Park" jutros je isključenjem javne rasvjete završeno.

Ekipa KJKP "Park" danas je u ulicama Maršala Tita i Ferhadija započela isključenje dekorativnih svjetlosnih elemenata sa elektro mreže javne rasvjete i demontažu dekorativnog materijala sa sajli.

"Isti poslovi će narednih dana biti izvršeni i s elementima koji se nalaze na stubovima javne rasvjete uz pješačku stazu u Velikom i Malom parku, te na svim većim raskrsnicama u ulicama Zmaja od Bosne, Bulevar Meše Selimovića, Džemala Bijedića do naselja Stup. Demontaža i uklanjanje novogodišnje svjetlosne dekoracije bit će izvršeno i u Vilsonovom šetalištu i u nekoliko ulica na području Vogošće. Svi radovi trebaju biti završeni do kraja januara", stoji u saopćenju KJKP "Park" d.o.o.Sarajevo.

Nakon demontaže dekorativni elementi bit će skladišteni u Parkov prostor u Sokolović Koloniji gdje će biti izvršena njihova popravka i priprema za neku narodnu upotrebu.

Iz KJKP "Park" naglasili su da budžetom za ovu godinu Kantona Sarajevo i drugih institucija nisu planirana sredstva za nabavku i kupovinu novih dekorativnih elemenata, iako je kompletan dekorativni materijal poprilično dotrajao i istrošen višegodišnjom upotrebom.

Dekoracija sarajevskih ulica i trgova započeta je početkom decembra 2018. godine, a svi dekorativni elementi u rad su pušteni 20. decembra.