{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kraj nesporazuma: Čileanski rudari ipak pozvani u Konjic

S
21.10.2010. u 15:38
21.10.2010. u 16:50
0
43
Kraj nesporazuma: Čileanski rudari ipak pozvani u Konjic
0
Kraj nesporazuma: Čileanski rudari ipak pozvani u Konjic
Nakon silnih peripetija, firma "Prominvest" iz Konjica ipak je zvanično odlučila uputiti poziv hrabrim čileanskim rudarima za sedmodnevni odmor u Konjicu. Direktor Enver Bećirović je nakon prvobitnog demanta pozvao redakciju našeg portala, kazavši da se svima izvinjava zbog propusta i nesporazuma među njegovim radnicima, te je potvrdio da firma ipak stoji iza poziva rudarima.
Sarajevo-x.com je objavio prvobitnu velikodušnu ponudu firme za odmor čileanskih rudara u njihovom hotelu "Garden City Hotel Konjic & Resort", ali je nakon nešto više od sat iz hotela stigao demant uz tvrdnju da se radi o nesporazumu među njihovim radnicima. Učinili su to iako nam je prethodno zamjenik direktora "Prominvesta" i direktor hotela, Amel Mandžuka, detaljno iznio detalje ponude, nahvalivši ovaj gest kao "projekt od državnog značaja za BiH".

No, onda je Bećirović povukao demant.

"Došlo je do nesporazuma, jer mi smo još u pregovorima s počasnim konzulom Čilea, čije je sjedište u Beogradu, Agustinom Pijom Garcijom, oko posjete rudara našem hotelu, te nismo željeli zloupotrijebiti naš dobronamjerni gest prema tim ljudima. Namjera nam je istinska, jer suosjećamo s rudarima i njihovim porodicama. Razlog demanta bio je uklanjanje svake sumnje da želimo zloupotrijebiti rudare u marketinške svrhe, te se javnosti duboko izvinjavamo", navedeno je u saopćenju direktora Bećirovića.

Tako se sad očekuje odgovor počasnog konzula na poziv iz Konjica.

Rudarima je, podsjetimo, ponuđen sedmodnevni odmor u Konjicu, gdje bi im u hotelskom smještaju bili na raspolaganju fizikalna terapija, hidromasažni bazeni, finska i turska sauna, ali i izleti širom BiH...

"Prominvest" je propustio iskoristiti ovaj poziv kao sjajan marketinški potez, okrenuvši ga protiv sebe, pa se s pravom nameće pitanje koliko će nakon svega njihova ponuda biti ozbiljno shvaćena.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: