BiH
0

KPZ Foča uvodi posebne mjere zaštite nakon silovanja osuđenika

SRNA
KPZ Foča
KPZ Foča
Uprava Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) u Foči uvela je posebne mjere za održavanje reda i discipline, kao i mjere zaštite zatvorenika smještenih u ovoj ustanovi, nakon što je u jednoj od spavaonica izvršeno krivično djelo silovanje, saznaje Srna.

U Okružnom tužilaštvu u Trebinju Srna saznaje da je štićenik KPZ-a u Foči Goran Dubočanin (45) osumnjičen da je u noći između subote i nedjelje, oko 2.00 sata iza ponoći, u spavaonici zatvora izvršio krivično djelo silovanje nad osuđenikom N.S.

Nakon ovog događaja obojica su izolovani u zasebne ćelije.

Dubočanin, koji u fočanskom zatvoru služi višegodišnju kaznu zbog razbojništva, prisilo je N.S. na oralno zadovoljenje, uz prijetnju da će ga, u suprotnom, fizički napasti, rekao je izvor Srne.

Slučaj je prijavljen fočanskoj policiji, Centru javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, a o svemu je upoznato i nadležno tužilaštvo i resorno ministarstvo.

Po ovlaštenju dežurnog tužioca, policijski službenici su u prisustvu ljekara izvršili uviđaj i tom prilikom je od N.S. izuzet bris radi pronalaska mogućih bioloških tragova.

Cijeli slučaj je dokumentovan, u toku je rasvjetljavanje ovog krivičnog djela, a nakon rezultata uzetog brisa biće poznato više detalja, saznaje Srna.