BiH
0

Ković optužuje novinarku FTV-a za obmanjivanje javnosti

Sarajevo-x.com
Nakon jučerašnjeg napada na novinarku Federalne televizije Gordanu Ristović Muslija koju je, prema saopštenju udruženja "BH novinari", verbalno napao vlasnik firme "Eno" iz Visokog u toku obavljanja novinarskog zadatka, prozvani Enver Ković se javio dopisom.

Ković, koji je bivši kupac većinskog paketa dionica u firmi Bosnagraf, istakao je kako Ristović-Muslija tek u svom trećem dolasku tražila informaciju od legitimnog direktora ili vlasnika većinskog dijela dioničkog kapitala Bosnagrafa, te je sa nelegalnim štrajkačima neovlašteno ušla u preduzeće bez najave.

Ković u saopštenju zatim navodi da je novinarka FTV-a zanemarila argumentovanu dokumentaciju koja joj je prezentovana (Rješenje o upisu u sudski registar i lica ovlaštenih za zastupanje, sudske presude, odluke Nadzornog odbora i drugo) i pravila jednostrane priloge u vezi kojih je Ković već slao demante.

Većinski vlasnik dionica sumnja da novinarka Federalne televizije "izvještava sa već unaprijed naručenim zaključcima u formi srcedrapajuće socijalne patetike o 'radničkoj ugroženosti'."

"Javnost će se solidarisati sa bezobraznom i lažljivom novinarkom, a niko se ne pita kako da u ovoj državi propadaju svi investicijski projekti u kojima nisu "ugrađeni" sistemski reketaši: političari i novinari - drugi kao sluge prvih," kaže se u saopštenju Envera Kovića.

U jučerašnjem incidentu, udruženje "BH novinari" je navelo da je Ković prijetio novinarki, izgurao je iz ureda i obećao kako će ona "dotaći dno" te da će je "zaustaviti u njenom izvještavanju".