{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kourkoulas predao Mujezinoviću Izvještaj o napretku

S
15.10.2009. u 11:26
0
1
Kourkoulas predao Mujezinoviću Izvještaj o napretku
0
Kourkoulas predao Mujezinoviću Izvještaj o napretku
Premijeru Federacije BiH Mustafi Mujezinoviću danas je, tokom susreta u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, šef Izaslanstva Evropskog povjerenstva u Bosni i Hercegovini, Dimitris Kourkoulas, predao Izvještaj o napretku za 2009. godinu. Riječ je o dokumentu kojeg Evropsko povjerenstvo pravi svake godine za potencijalne kandidate za članstvo u Evropskoj uniji.
Izvještaj je, prema riječima Kourkoulasa, rezultat napora da se stvori objektivna slika o ovim zemljama u proteklih dvanaest mjeseci. Iako se, u prvom redu, odnosi na državnu razinu, Izvještaj sadrži i preporuke za entitete u brojnim sferama, s naglaskom na fiskalnu politiku i socijalna pitanja.

Cilj savjeta datih u ovom dokumentu jeste ubrzanje reformskih procesa i, u krajnjem, što brži prelazak puta potencijalnih kandidata ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

Premijer Mujezinović je, zahvalivši što Evropska unija i na ovaj način pomaže Bosni i Hercegovini i tako pokazuje kako joj je stalo našu zemlju osposobiti za integraciju u svoje članstvo, izrazio uvjerenje da će preporuke iz Izvještaja biti ozbiljno shvaćene i što prije provedene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: