Nakon dugo vremena
279

Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane ponovo u funkciji

Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Kosi lift u sarajevskom naselju Ciglane od jutros je ponovo u funkciji. Remont lifta finansirala je Općina Centar koja planira napraviti novi, moderniji lift kako bi trajno riješila status kosog lifta koji je od esencijalnog značaja za stanovništvo.

Kako nam je kazao privremeni upravnik KJKP GRAS Haris Gušić, ovo preduzeće je dobilo privremenu dozvolu za upravljanje liftom do završetka prijenosa imovinsko-pravnih odnosa, nakon čega će početi gradnja novog lifta.

Građani ovog naselja godinama imaju problem zbog čestih blokada lifta.

Podsjećamo, prvobitno je objavljeno da će GRAS upravljati liftom do 31. decembra 2017. godine, nakon čega će upravljanje biti prebačeno u nadležnost Općine Centar. Prošle godine su započete i procedure vezane za prebacivanje vlasništva na Općinu Centar, koje su u nadležnosti Vlade Kantona Sarajevo.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić prošle godine je kazao da je pribavljen idejni projekt za gradnju kosog lifta, a procijenjena vrijednost je blizu 800 hiljada maraka. Vlada KS je obećala osigurati 300.000 za ovaj projekt, dok će Općina osigurati pola miliona u svom budžetu.