{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koseći travu, radnici KJKP Park pronašli bombu

17.4.2012. u 12:54
0
15
Koseći travu, radnici KJKP Park pronašli bombu
0
Koseći travu u jutarnjim satima u ulici Topal Osman paše u Novom Sarajevu, radnici KJKP Park pronašli su neeksplodiranu ručnu bombu odbačenu u travi.
Kako su saopćili iz KJKP Park, jedan od radnika ovog preduzeća travu je kosio motornom kosilicom i odbačenu bombu u travi nije odmah primijetio, već je kosilicom prešao preko nje i zasjekao je u sredini.

"Tek nakon oštećenja bombe, koja na sreću nije eksplodirala, primijetio je o čemu se ustvari radi. Uznemireni i uplašeni radnici, na svu sreću ostali su pribrani. Bombu su izmjestili na metalni poklopac šahta na travnjaku i o svemu odmah obavijestili PU Novo Sarajevo", navode u saopćenju KJKP Park.

Pripadnici PU Novo Sarajevo vrlo brzo su izašli na lice mjesta, pregledom utvrdili da se radi o ručnoj bombi, te obavijestili pripadnike Civilne zaštite, čiji je tim istu u toku dana uklonio sa lica mjesta.

"Od kada se ručna bomba nalazila odbačena u travi, u blizini stambene zgrade, niko sa sigurnošću ne može potvrditi, osim da je zelena površina na kojoj se nalazila obuhvaćena našim Programom održavanja, što znači da se redovno čisti, kosi i uređuje. Cijeli događaj na svu sreću imao je najsretniji mogući ishod, s jedne strane što je u neposrednoj blizini radnika koji je rukovao motornom kosilicom bilo još sedam radnika", navode iz KJKP Park.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: