Općina Centar
239

Košarkaški reprezentativci otvorili obnovljeni teren za basket na Ciglanama

FENA
Reprezentativci Bosne i Hercegovine u košarci Amar Gegić i Adin Vrabac su, u petak 14. jula 2017. godine, otvorili obnovljeno basket igralište u Ulici Husrefa Redžića na Ciglanama.

Novo igralište su obnovili zaljubljenici u košarku iz Udruženja "Jesi li za basket?", koji u saradnji sa Općinom Centar realizuju istoimeni projekat koji ima za cilj obnovu svih košarkaških terena na Centru kako bi što više ovaj sport postao popularan među omladinom.

Predsjednik ovog udruženja Zlatko Moratić Šećer prilikom predaje terena za basket mladima na korištenje u svom obraćanju prisutnima je osim riječi zahvale za Općinu Centar također kazao da je obnovu ovog terena pomogla i firma Capitalia koju vodi veliki zaljubljenik u košarku Nedim Haverić.

U ime načelnika Općine Centar Nedžada Ajnadžića prisutnima se obratio njegov savjetnik Osmo Babić koji je kazao da je općinskom načelniku i Vijeću Općine Centar jako drago što učestvuju u realizaciji ovakvih projekata sa udruženjem koje ima cilj da naša djeca odrastaju baveći se sportom.

"Općina Centar ima u planu da na području svih mjesnih zajednica kroz ovaj projekat obnovi terene za košarku", objasnio je Babić.

Amar Gegić reprezentativac BiH u košarci i igrač minhenskog Bayerna je kazao da je prijatno iznenađen projektom kojeg je pokrenulo pomenuto udruženje i Općina Centar i da ovom gradu treba što više ovakvih sportskih terena kako bi na njima stasale neke nove generacija naših mladih košarkaša.

Otvaranju obnovljenog igrališta je osim vijećnika Općinskog vijeća Centar Igora Stojanovića i Denisa Challengera također prisustvovao i proslavljeni bosanskohercegovački fotograf Tarih Samarah, koji je i finansijski pomogao obnovu ovog terena.

Prošle subote je u okviru projekta "Jesi li za basket?" u dvorištu Osnovne škole "Isak Samokovlija" na Marijin dvoru također otvoreno obnovljeno košarkaško igralište, dok je u narednom periodu u planu obnova još dva košarkaška igrališta na Breki u ulicama Jovana Bijelića i Himze Polovine.