BiH
3

Košarkašice Mladog Krajišnika i Srbije odigrale humanitarnu utakmicu

Piše: J. H.
(Foto: Klix.ba)
Pod geslom "Uvijek jedni uz druge", danas je u dvorani Borik u Banjoj Luci odigrana humaniratna i revijalna utakmica između Ženskog košarkaškog kluba Mladi Krajišnik i kadetske reprezentacije Srbije, u sklopu obilježavanja 40 godina Sportske dvorane Borik.

Reprezentacija Srbije je nakon produžetaka (58:58), savladala ekipu Mladog Krajišnika sa rezultatom 66:62. Rezultat između juniorki ova dva tima na poluvremenu je bio izjednačen (25:25), nakon čega je u drugoj polovini povela reprezentacija Mladog Krajišnika sa 27:25.

Utakmica je održana u sklopu proslave 40. godina postojanja Sportske dvorane Borik, a današnje takmičenje za cilj je imalo promovisanje humanitarnih brojeva za ugroženo stanovništvo u poplavama koje su prethodnih dana zadesile Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

"Ovi termini su bili dogovoreni i ranije, ali eto desila se takva situacija na ovim prostorima tako da je današnja utakmica imala humanitarni karakter. Drago nam je što su došli naši prijatelji iz Srbije da odigramo dogovorene utakmice i mislim da je onaj ko je bio u dvorani danas imao šta da vidi", rekao je za Klix.ba trener ŽKK Mladi Krajišnik Milan Jovanić.

Trener reprezentacije Srbije, Jovan Gorec, rekao je za Klix.ba da u ovakvoj situaciji koja je zadesila BiH i Srbiju, treba dati svoj humani doprinos.

"Drago nam je da smo danas ovdje, ali s obzirom na to da su se desile vremenske nepogode koje su pogodile Bosnu i Srbiju mi smo malo promijenili namjenu utakmice, tako da je ona imala dozu humanitarnog karaktera. Utakmica je bila zanimljiva, napeto je bilo do samog kraja, žao mi je samo što nije bilo više ljudi da to vidi. U svakom slučaju mi smo iskoristili šansu da damo neki svoj doprinos uz individualne doprinose koje već svako daje“, poručio je Gorec.