Na budžetu je najbolje
111

Košarac zaposlio suprugu u RAK, RS prepustila Federaciji jedno mjesto u Vijeću te agencije

M. G.
Aleksandra Ivko i Staša Košarac (Foto: X)
Aleksandra Ivko i Staša Košarac (Foto: X)
Supruga ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca dobila je posao u Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH (RAK).

Kako tvrde izvori portala Srpska.info, u pitanju je treća supruga Staše Košarca, Aleksandra Ivko, koja je od njega mlađa 17 godina. U braku su od oktobra 2021. godine, a zaposlena je u "finasijama" RAK-a.

Direktor RAK-a je Košarčev stranački kadar Draško Milinović, što je odgovor na pitanje kako je ministrova ljepša polovina završila na budžetu.

Inače, u RAK-u se navodno "sudaraju" supruge političara i funkcionera iz Republike Srpske, što ukazuje na trend zapošljavanja u ovoj instituciji, koja je zadužena za nadziranje elektronskih medija u BiH.

Slično Košarčevoj supruzi, u RAK-u su zaposleni i partneri drugih političkih figura iz RS, poput direktora policije RS Siniše Kostreševića, direktora Helikopterskog servisa Bobana Kusturića i lidera SPS-a Gorana Selaka.

U isto vrijeme, predstavnici RS-a u institucijama BiH pokazuju manje interesovanja za pozicije u Vijeću RAK-a, prepustivši ovaj put treću poziciju, iz reda ostalih, Federaciji BiH.

Procedura imenovanja članova Savjeta prošla je kroz Predstavnički dom BiH, dok iz RS dolaze Zoran Žuža i Tanja Andrić od ukupno sedam članova ovog Savjeta. Ovakvi potezi i zapošljavanja dodatno potpiruju rasprave o političkom uticaju u institucijama vlasti u BiH.