Sve po starom
29

Košarac u Dodikovom zagrljaju: Korona-dernek, ko zna gdje je...

D. Be.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Staša Košarac očito je ponovo miljenik Milorada Dodika uprkos ljutnji i najavi smjene zbog korona-derneka u jednom sarajevskom restoranu koji je održan početkom maja.
Staša Košarac je imao veliko povjerenje Milorada Dodika sve do korona-derneka, a onda se Dodik navodno naljutio na državnog ministra trgovine i ekonomskih odnosa.

Prvo je šef SNSD-a izjavio da će Košarac biti smijenjen sa ministarske funkcije čim bude imao garanciju da Republika Srpska po tom pitanju neće pretrpjeti štetu.

"Politički, kao član SNSD-a neće moći da bude kandidovan niti da ima podršku ni na lokalnim ni opštim izborima. I tako smo locirali taj dio političke odgovornosti", rekao je Dodik.

Zatim je zasjedao stranački Izvršni komitet sa kojeg je Dodik poručio da je SNSD povrijeđen činjenicom da je Košarac bio na nekom skupu u vrijeme kada su na snazi bile restriktivne mjere zbog koronavirusa.

"Predložili smo da u sljedeća dva kruga, što se tiče SNSD-a, ne može biti kandidat na izborima. Vjerujem da će to statutarna komisija uraditi na taj način", rekao je Dodik.

I to je bilo to. Košarac je priznao grešku, platio novčanu kaznu za kršenje naredbi Federalnog štaba civilne zaštite i nastavio raditi.

O njegovoj smjeni sutra će se odlučivati u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, a na večerašnjem stranačkom skupu SNSD-a u Istočnom Sarajevu Dodik i Košarac su bili u prvom redu, jedan pored drugog.

Fotoreporteri su večeras zabilježili trenutak kada Dodik uz osmijeh grli Košarca, kao da javnosti šalje poruku da su sve nesuglasice riješene.