Slučaj "Viber"
57

Košarac tvrdi da je prepiska s novinarom RTRS-a fotomontaža

SRNA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac rekao je danas da je Viber prepiska između njega i novinara RTRS-a kojem je nudio 100 KM za diskreditaciju SDS-a fotomontaža Aleksandre Pandurević.

On kaže kako "nije prvi put da je meta medijskih podvala Aleksandre Pandurević", što ga, kako je naglasio, "neće spriječiti da i dalje govori istinu o podaničkoj i izdajničkoj politici SDS-a i takozvanog Saveza za promjene u institucijama u Sarajevu".

Navodeći da se lako može dokazati da je sve ovo neistina i montaža, ali da ne želi da se bavim takvim istragama, Košarac je naglasio da nije prvi put da se Pandurevićeva bavi ovakvim stvarima, što je ranije i sama priznala, niti je prvi put da je baš on meta njenih medijskih podvala.

"Nema nikakve potrebe da se bavim ovakvim stvarima, niti da vršim uticaj na novinare na ovakav način jer je poznato da sve što mislim ja javno i kažem. Da sam imao bilo kakva saznanja o ovome o čemu Pandurevićeva samu sebe optužuje u ovoj navodnoj prepisci, ja bih to iznio javno, bez ikakvog prethodnog dopisivanja s novinarima", poručio je Košarac.