|

Košarac: SNSD nema namjeru blokirati i bojkotovati rad Parlamentarne skupštine BiH

Košarac: SNSD nema namjeru blokirati i bojkotovati rad Parlamentarne skupštine BiH
0
Piše: Er. M.
7.3.2017. u 11:22
17
komentara
0

dijeljenja
Košarac: SNSD nema namjeru blokirati i bojkotovati rad Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac (Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Šef Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac kazao je da parlamentarna većina nije prihvatila njihov prijedlog da se prolongira održavanje sjednice Zastupničkog doma te da SNSD i dalje smatra kako ne postoje normalni uslovi za njeno održavanje.
"Smatramo da je kriza mnogo veća nego što je bila 16. februara s obzirom na to da je u međuvremenu podnesen nelegitiman i nelegalan zahtjev za reviziju presude. Time je član Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović blokirao rad Predsjedništva u tom smislu", kazao je Košarac.

Dodao je da Klub zastupnika SNSD-a nema namjeru da blokira, a ni bojkotuje rad Parlamentarne skupštine BiH.

"Za to nas pokušavaju optužiti političke stranke, kako iz FBiH, tako i Savez za promjene iz RS-a. Odluka Kluba zastupnika SDS-a da njegovi članovi prisustvuju današnjoj sjednici, a da ne glasaju, predstavlja jeftin pokušaj pravdanja javnosti u RS-u s jedne stranke i s druge strane ojačavanje odnosa prema Bakiru Izetbegoviću", rekao je Košarac.

Istakao je da ministri iz Saveza za promjene glasaju u Vijeću ministara BiH dok na drugoj strani njihovi zastupnici u Parlamentarnoj skupštini BiH poručuju kako se neće izjašnjavati o tačkama dnevnog reda.

"Mladen Bosić ima pretenzije da krizu s institucija BiH prenese na institucije RS-a pričajući neargumentovano da Narodna skupština RS-a poziva zastupnike iz RS-a na bojkot rada institucija BiH. On želi da prenese krizu iz Sarajeva u Banju Luku", kazao je Košarac.

On je optužio ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da zajedno s direktorom Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanom Mehmedagićem pokušava posvađati rukovodstvo RS-a i Srbije.

"Ni predsjednik RS-a, ni NSRS, a ni Vlada RS-a nijednim svojim stavom i dokumentom nisu pozvali na blokadu ili bojkot", rekao je Košarac.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...