{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Košarac optužuje Bošnjake za "zlonamjerne i neodgovorne poteze"

F
11.10.2007. u 14:58
0
0
Košarac optužuje Bošnjake za "zlonamjerne i neodgovorne poteze"
0
Košarac optužuje Bošnjake za "zlonamjerne i neodgovorne poteze"
Predsjedavajući Kluba srpskih delegata u Vijeću naroda RS-a Staša Košarac optužio je danas bošnjački klub da je izašao iz ustavnih ovlaštenja te da donošenjem privremene odluke da predsjednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić obavlja neodložne poslove iz nadležnosti predsjednika nije mogao biti povrijeđen bošnjački nacionalni interes.
On je kazao da amandmani bošnjačkog kluba kojima se traži stavljanje van snage odluka da Radojičić privremeno obavlja neodložne poslove iz nadležnosti predsjednika, a da to preuzmu jedan od dvojice potpredsjednika RS-a, za srpski klub "imaju dimenziju zlonamjerne i neodgovorne prakse ispunjene političkim cinizmom".

Košarac je u izjavi novinarima kazao da nijedan klub Bošnjaka u Vijeću naroda nema pravo da donosi odluku o tome da li je neki zakonski projekt ili zaključak ustavan, jer je to u isključivoj nadležnosti Ustavnog suda RS-a.

"Niko od klubova nema pravo ni ustavnu nadležnost da komentira da li je nešto u skladu sa zakonom o sukobu interesa, jer to ocjenjuje Centralna izborna komisija BiH", kazao je Košarac.

Ocijenio je da je sve ovo "demonstracija zlih namjera određenih političkih elita koje dolaze iz Sarajeva, a koje tu politiku žele da implementiraju u RS-u".

Košarac je kazao da će konačnu odluku o pitanju da li Radojičić može obavljati privremeno funkciju predsjednika dati Ustavni sud RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: