Recipročne mjere?
15

Košarac o Trgovskoj gori: Hrvatska odbila saradnju, raspisan poziv za međunarodnu pravnu kancelariju

SRNA/ I.Sa.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
Vijeće ministara BiH usvojio je danas izvještaj o radu Еkspertskog i Pravnog tima u vezi s problematikom odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Čerkezovac.

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac rekao je da je hrvatska strana potpuno odbila da sarađuje i da dijeli informacije.

Košarac je naglasio da ponašanje Hrvatske dodatno problematizuje sve i da potvrđuje stav da Hrvatska ne odustaje te je poručio da ni BiH neće odustati i najavio da će uskoro biti raspisan konkurs za javni poziv za međunarodnu pravnu kancelariju.

"Izjava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da do 2028. godine neće ništa raditi nije tačna", rekao je Košarac novinarima nakon sjednice Savjeta ministara.

On je naglasio da je cilj onemogućiti Hrvatsku na tom planu i naveo da su danas podržani napori Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u koordinaciji sa entitetskim ministarstvima i drugim tijelima.

"Bilo je prijedloga nekih recipročnih mjera. Mislim da ni mi od recipročnih mjera nismo odustali", rekao je Košarac.

On je dodao da Hrvatska na ovaj način narušava bilateralne odnose.

"Nama je važno sačuvati zdravlje ljudi u 13 opština kako u Republici Srpskoj, tako i u Federaciji BiH", istakao je Košarac.