Mnoštvo pozicija
22

Korman na odlasku iz FUP-a interno zapošljava i unaprijeđuje policijske službenike

Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Iako su ostala još samo dva mjeseca do isteka novog produženog mandata v.d. direktora Federalne uprave policije (FUP) Ensadu Kormanu, on je odlučio raspisati interni oglas za popunu upražnjenih radnih mjesta i unaprijeđenja u viši policijski čin.

Mnogi ovaj potez ne podržavaju jer smatraju kako nije uredu da se popunjavaju ključne pozicije u tehničkom mandatu i uoči izbora novog šefa FUP-a.

Također, prema nezvaničnim informacijama, oglas je raspisan za vrijeme odsustva pomoćnice direktora FUP-a za pravne poslove Sabine Muhović, a oglas je "prošao" zahvaljujući uposlenici koja ju je mijenjala za vrijeme odsustva.

Interni oglas je raspisan 8. marta 2023. godine , a FUP je obavijestio sve svoje uposlenika o popunjavanju upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika putem unapređenja u viši čin.

Ensadu Kormanu tehnički mandat ističe za dva mjeseca
Ensadu Kormanu tehnički mandat ističe za dva mjeseca

U oglasu se navodi više rukovodećih pozicija poput glavnog inspektora (stručno operativni koordinator) u kabinetu direktora FUP-a i glavnog inspektora - načelnik Odjeljenja za borbu protiv organiziranog kriminala i korupcije (Federalna istražna služba Krim policije).

Tu su i brojne druge pozicije poput inspektora za finansijske istrage, privredni kriminal, korupciju i pranje novca, zatim mlađi inspektori, viši inspektori, samostalni inspektori, policajci za zaštitu objekata...

Također interno će biti uposleni ili unaprijeđeni pripadnici antiterorističkih timova "Alfa", "Beta", "Gama" i "Delta".

Pozicije su raspisane za Sarajevo, Mostar, ali i detašmane u Zeničko-dobojskom kantonu, Unsko-sanskom kantonu, Tuzlanskom kantonu...

Kompletan oglas na 34 stranice možete pogledati ovdje.