{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koristiti neradni dan za održavanje manifestacija

F
29.9.2008. u 19:26
0
0
Koristiti neradni dan za održavanje manifestacija
0
Koristiti neradni dan za održavanje manifestacija
Ministarstvu obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo obraćaju se organizatori sportskih, kulturnih i drugih manifestacija (vladine i nevladine organizacije, udruženja, sportska društva i sl.) tražeći da njihove projekte podrži u smislu osiguranja prisustva učenika i nastavnika osnovnih i srednjih škola, u veoma kratkim rokovima, saopćeno je iz tog Ministarstva.
Iz Ministarstva obrazovanja i nauke KS mole da se prilikom određivanja dana održavanja manifestacija koje organizuju navedena udruženja, a koja podrazumijevaju učešće ili prisustvo učenika i nastavnika, koriste isključivo neradni dani.

Neophodno je i da se organizatori ovakvih manifestacija obrate s programima manifestacija Ministarstvu obrazovanja i nauke KS najmanje 20 dana prije predviđenog termina održavanja, da bi se osiguralo bezbijedno učešće učenika u manifestacijama, navodi se u saopćenju Ministarstva obrazovanja i nauke KS.

U saopćenju se navodi da je za pohvalu provođenje navedenih projekata, kojima i Ministarstvo daje podršku, jer predstavlja svojevrstan vid aktivnosti učenika, ali se ističe da je primarna uloga ovog Ministarstva, kao i odgojno-obrazovnih ustanova osiguranje redovnog i nesmetanog nastavnog procesa.

Učenici osnovnih i srednjih škola su kroz redovne programske aktivnosti značajno angažovani tokom cijele školske godine koje se realiziraju kroz sekcije, klubove sportska takmičenja i redovne godišnje manifestacije, koje su postale tradicionalne i planirane su godišnjim programom rada škola, a uvrštene su u redovan raspored, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: