{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


Korištenje budžeta FBiH u 2004. nije vršeno u skladu sa zakonom

N
NINA
14.9.2005. u 14:51
0
0
Korištenje budžeta FBiH u 2004. nije vršeno u skladu sa zakonom
0
Korištenje budžeta FBiH u 2004. nije vršeno u skladu sa zakonom
Revizijom finansijskog poslovanja za prošlu godinu utvrđeno je da korištenje budžeta FBiH nije vršeno u skladu sa Zakonom o izvršenju budžeta za prošlu godinu za namjene koje su predviđene, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare Ureda za reviziju budžeta u FBiH, javio je dopisnik NINA-e.
Istaknuto je da ostvarena prekoračenja nisu iskazivana u finansijskim izvješćima, a utvrđeno je da su iznosila 4,540.731 marku.

Glavni federalni revizor Ibrahim Okanović izjavio je da je revizija urađena u 24 subjekta te u četiri kantona, a jedino pozitivno izvješće o reviziji o finansijskom poslovanju zabilježeno je u Vrhovnom sudu FBiH.

''Negativna izvješća, što nas najviše zabrinjava, odnose se na federalni budžet, zatim Federalno ministarstvo odbrane, kao i Vojsku FBiH, Federalno ministarstvo unutarnjih poslova, Sudsku policiju, Turističku zajednicu BiH, Zapadnohercegovački kanton te Ekonomski fakultet u Sarajevu'', kazao je Okanović.

Okanović je naglasio da u ostalim ministarstvima federalne Vlade nije bilo većih prekoračenja, te je posebno istaknuo kao pozitivan primjer u sređivanju finansijskog poslovanja Federalno ministarstvo za izbjegle i raseljene osobe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: