BiH
34

Korekcijom regulacionih planova do novih investicija

FENA
U Gradskoj upravi Sarajeva održan je sastanak načelnika Općine Novi Grad Sarajevo Semira Efendića s gradonačelnikom Grada Sarajeva Ivom Komšićem i njegovim saradnicima.

Razgovarano je o korekcijama regulacionih planova, koje se nameću kao neophodne u slučaju kada investitori dolaze i žele graditi objekte na području općine Novi Grad.

U velikom broju slučajeva, investitori imaju zahtjeve za korekcije plana, u smislu spratnosti objekta, granice prcele i sl, kako bi gradnja za njih bila isplativa.

Gradska uprava složila se sa svim prijedlozima Općine Novi Grad Sarajevo za korekcije regulacionih planova koje su razmatarane na sastanku.

Naglašeno je da Općina, zajedno s Gradskom upravom i ostalim institucijama Kantona Sarajevo, treba biti na raspolaganju svim investitorima i omogućiti im gradnju različitih vrsta poslovnih sadržaja, tamo gdje je to moguće, u skladu sa zakonskim i prostornim mogućnostima.

Također, istaknuto je, da se kroz nove investicije omogućavaju dodatni prihodi, kako u budžetu institucija, tako i u privredi koja se pokreće novom izgradnjom, upošljavanjem građevinske opretive i novih radnika u novootvorenim firmama, saopćeno je iz Pres službe Općine Novi Grad Sarajevo.