{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kordić: Nitko se ne želi pozabaviti kršenjem mojih radnih i ljudskih prava

F
23.4.2007. u 14:16
0
0
Kordić: Nitko se ne želi pozabaviti kršenjem mojih radnih i ljudskih prava
0
Kordić: Nitko se ne želi pozabaviti kršenjem mojih radnih i ljudskih prava
Profesor Zdravko Kordić, bivši savjetnik u Zavodu za školstvo poslao je saopćenje za javnost. Naime, nakon što mu je prestao mandat stručnog savjetnik u Predsjedništvu BiH, Kordić je ostao bez radnog mjesta i u Zavodu za školstvo, za što je, po njegovu mišljenju, isključivi krivac taj zavod.
"Nakon što sam se obratio Ministarstvu prosvjete, kulture i športa Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), Vladi HNŽ-a kao utemeljitelju Zavoda za školstvo, Agenciji za državne službe sa sjedištem u Mostaru te Zavodu za školstvo, nakon pola godine nitko se od njih nije htio pozabaviti ozbiljnim kršenjem mojih radnih i ljudskih prava", stoji u priopćenju za javnosot prof. Zadravka Kordića, bivšeg savjetnika u Zavodu za školstvo.

"Radio sam u Zavodu za školstvo kao javnoj ustanovi preko 11 godina, a onda sam otišao na mandat za stručnog suradnika u Predsjedništvo BiH, gdje sam bio nešto manje od dvije godine i sedam mjeseci. Zavod za školstvo nije znao napraviti rješenje o mirovanju radnog staža. Ta je institucija u međuvremenu postala upravna organizacija, a savjetnici u Zavodu državni službenici, pa se na njih primjenjuje Zakon o državnoj službi Federacije BiH", navodi Kordić u Prigovoru koji je uputio Predsjednici Federacije BiH, federalnome ministaru pravosuđa, rukovoditelju Upravne inspekcije Federacije BiH i Upravnoj inspekciji.

U spomenutome prigovoru Kordić navodi sve oblike kršenja njegovih radnih i ljudskih prava te zakone koji su prekršeni u njegovu slučaju i nemaran odnos institucija kojima se obaćao za zaštitu svojih prava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: