{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kopola: Građani trebaju prepoznati vlastiti dio odgovornosti u vezi sa javnom sigurnosti

F
11.2.2008. u 15:48
0
0
Kopola: Građani trebaju prepoznati vlastiti dio odgovornosti u vezi sa javnom sigurnosti
0
Kopola: Građani trebaju prepoznati vlastiti dio odgovornosti u vezi sa javnom sigurnosti
Policijska misija Evropske unije (EUPM) izražava zabrinutnost zbog broja krivičnih djela koja su počinili maloljetni prijestupnici u Sarajevu u proteklih nekoliko dana, te podržava odluku o povećanju broja policijskih patrola kao najbržu preventivnu mjeru, imajući u vidu cjelokupnu sigurnost građanstva.
-Policijska misija EU želi istaknuti efikasnost policije prilikom otkrivanja i hapšenja prijestupnika koji su počinili ova krivična djela, izjavio je šef Misije EUPM-a brigadni general Vinćenco Kopola, saopćeno je iz EUPM-a.

On, međutim, ocjenjuje da je povećan broj policijskih patrola mjera privremenog karaktera. Isključivo sveobuhvatna strategija za suzbijanje maloljetničkog prijestupništva omogućila bi dugoročno rješenje, dodaje šef Misije EUPM-a u BiH.

On stoga poziva Vladu Kantona Sarajevo i druge nadležne institucije da izbjegavaju međusobne sukobe i pronađu zajednički i konstruktivni pristup izradi akcionog plana usmjerenog na različite aspekte problematike maloljetničkog prijestupništva, kako u preventivnom tako i u popravnom smislu.

U EUPM-u također naglašavaju i pozitivan stav građana u odnosu na represivne mjere policije te ih poziva da prepoznaju sopstveni dio odgovornosti i daju svoj doprinos u svrhu očuvanja i jačanja javne sigurnosti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: