{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kopola: Apsolutno nema prostora za korupciju u policiji

F
26.4.2007. u 23:49
0
0
Kopola: Apsolutno nema prostora za korupciju u policiji
0
Kopola: Apsolutno nema prostora za korupciju u policiji
Sarajevo
U Sarajevu je u četvrtak održana konferencija o integritetu i borbi protiv korupcije koju je organizirala Policijska misija EU, saopćeno je iz ureda ove misije u BiH.
Brigadni general Vinćenco Kopola, šef Policijske misije EU, prezentirao je prijedlog kodeksa ponašanja koji će služiti kao smjernica policiji u Bosni i Hercegovini u razvijanju njihovih vlastitih strategija za borbu protiv korupcije u njihovim redovima.

"Apsolutno nema mjesta za korupciju u policiji,'' izjavio je.

''Ogromna većina policajaca u Bosni i Hercegovini se ponaša profesionalno i moralno. Međutim, zbog nekoliko loših primjera, reputacija policije je narušena. Ovim se treba hitno pozabaviti da bi se ponovo zadobilo povjerenje građana u policiju kao poštenu i odgovornu instituciju", Kopolin je zaključak.

Uroš Pena, direktor policije Republike Srpske, predstavio je projekt za borbu protiv korupcije koji je pokrenuo MUP Republike Srpske.

"Ovim projektom želimo da usmjerimo naše potencijale na jačanje integriteta policije Republike Srpske i da poboljšamo pristup borbi protiv korupcije u strukturama MUP-a'', kazao je Pena.

Mugdim Vranac, šef Jedinice za profesionalne standarde Granične policije BiH, izjavio je da akcioni plan za borbu protiv korupcije u Graničnoj policiji ne samo da podstiče etično i profesionalno ponašanje njihovih službenika, već i građane da prijavljuju nepravilnosti i nezakoniti rad službenika Granične policije.

Blizu stotinu najviših policijskih zvaničnika prisustvovalo je Konferenciji o integritetu i borbi protiv korupcije na kojoj je razgovarano o konkretnim mjerama za eliminiranje ove negativne pojave, saopćeno je.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: