BiH
0

Koordinacioni odbor boračkih udruženja FBiH: U protestima zloupotrijebljena djeca

FENA
Koordinacioni odbor boračkih udruženja na nivou FBiH osuđuje svaki oblik nasilja koji su se dešavali u Sarajevu proteklih dana te traži veći stepen sigurnosti za sve građane Sarajeva, a naročito za djecu.

Odbor osuđuje "kukavičluk i neodgovornost" neformalnih udruženja i pojedinih nevladinih organizacija kojima je jedini cilj "nasilna promjena vlasti a ne veća sigurnost u Sarajevu" ističući kako oni nemaju pravo "da se zbog vandalskog ponašanja ispoljenog ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo skrivaju iza građana Sarajeva".

Odbor ističe da su u protestima zloupotrijebljena djeca a neka i "nahuškana na nasilje bez ikakvog boljitka za Sarajevo".

"Gospodo iz "Dosta" i "Grozda" DOSTA je vas i vaših političkih mentora koji danima pozivate na haos u Sarajevu. Ako vlast nema hrabrosti suprotstaviti se ovim ublehašima neka to onda javno kaže. Organizatori otpora su se borili za pravnu i demokratsku državu i nećemo dozvoliti kojekakvim kukavicama da ruše ono što smo mi krvlju gradili", stoji u saopćenju Koordinacionog odbora boračkih udruženja na nivou FBiH.

Koordinacioni odbor boračkih udruženja zahtijeva da ubuduće bude pozvan na sve javne rasprave koje imaju za temu sigurnost u Sarajevu jer "i borci imaju pravo da iznesu svoj stav".