Tradicionalna akcija
482

Konvoj s ramazanskim paketima krenuo prema povratnicima u nekoliko gradova BiH

Piše: M. A.
Konvoj sa ramazanskim paketima u organizaciji Rijaseta Islamske zajednice u BiH i BBI banke u saradnji s partnerima krenuo je u subotu u ranim jutarnjim satima ispred "Klasa" u ulici Paromlinska 43 za povratničke porodice.

"Rijaset IZuBiH zajedno s BBI bankom i partnerskim kompanijama nastavlja humanitarnu akciju podjele paketa za 1.000 povratničkih porodica. Radi se o paketima koje sadrže prehrambene namirnice kao što su brašno, ulje, šećer te higijenske artikle. Sretni smo što i ove godine možemo u ovom mubarek mjesecu pokazati suosjećanje s povratničkim porodicama i uljepšati im ramazanske i bajramske dane", istakao je Muamer Salkić, v.d. direktor Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke.

On ističe i to da BBI banka kroz mnoge svoje projekte koje provodi s partnerskim organizacijama nastoji ne samo kratkoročno pomoći povratničkoj populaciji, već da rade i na podsticanju održivog povratka.

Foto: H. M./Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba

"Već petu godinu Rijaset IZuBiH zajedno s BBI bankom i Klasom organizira podjelu paketa povratničkim porodicama. Ove godine imamo 1.000 paketa u vrijednosti od oko 100.000 KM. Jedne ruta ide prema Glamoču, Livnu i Kupresu, druga prema Prnjavoru, Bosanskoj Gradiški, Bosanskoj Dubici, Bosanskoj Kostajnici, Banjoj Luci, Derventi i Kotor Varoši, a treća ide prema Rogatici, Žepi i Višegradu", kazao je Ibrahim Alanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZuBiH.

Alanović dodaje da se ovim simboličnim poklonom pokazuje povratnicima da nisu zapostavljeni i da se o njima i dalje vodi briga.