{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konvent o Evropskoj uniji u BiH

F
25.6.2009. u 08:08
0
2
Konvent o Evropskoj uniji u BiH
0
Konvent o Evropskoj uniji u BiH
Evropski istraživački centar, u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije Vijeća ministara BiH, organizirat će 25. juna u Sarajevu Konvent o Evropskoj uniji u Bosni i Hercegovini.
Otvaranje Konventa predviđeno je u 10.00 sati u Parlamentarnoj skupštini BiH, saopćeno je iz Evropskog istraživačkog centra.

Na plenarnom dijelu učesnicima skupa obratit će se slovački ambasador u BiH Miroslav Mojžita, predsjedavajući Komisije za evropske integracije Parlamentarne skupštine BiH Halid Genjac, predsjedavajući Predstavničkog doma PSBiH Beriz Belkić, pomoćnik direktora Direkcije za evropske integracije BiH Nedeljko Masleša i direktorica Evropskog istraživačkog centra Tija Memišević.

Konvent o Evropskoj uniji u BiH je projekt koji implementiraju Evropski istraživački centar Sarajevo i Slovak Foreign Policy Association (SFPA) Bratislava u saradnji sa Direkcijom za evropske integracije BiH.

Podržalo ga je Ministarstvo vanjskih poslova BiH, dok finansijsku podršku pruža Ministarstvo vanjskih poslova Slovačke Republike.

Cilj Konventa je uspostavljanje trajne i otvorene platforme za javne debate o pitanjima integracije u Evropsku uniju, reformama i drugim ključnim pitanjima u bh. društvu.

Skup će se sastojati od plenarnog i radnog dijela u kojem će četiri radne grupe debatirati u okviru različitih područja - obrazovanje, mladi i informacione tehnologije, ekonomija i poljoprivreda, regionalna saradnja, unutrašnja pitanja i uslovljenost EU integracija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: