BiH
373

Kontroverzni Ivan Pernar "izbačen" iz Elektrotehničke škole u Tuzli

Piše: A. Z.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Kontroverzni hrvatski političar Ivan Pernar nakon posjete školama u Hrvatskoj danas je posjetio Tuzlu. Pernar je na svom Facebook profilu pitao da li na području Tuzle postoji škola ili fakultet u koji bi učenici voljeli da dođe, a iako zbog zagađenja zraka nije bilo nastave u osnovnim i srednjim školama, Pernar je ipak posjetio Elektrotehničku školu.

Osim s učenicima, član Živog zida i zastupnik u hrvatskom Saboru razgovarao je sa direktorom škole Selmirom Dadanovićem. Nakon druženja i fotografisanja, grupa učenika je iznijela Pernara iz škole.

Pernar je osim Elektrotehničke škole posjetio i RTV Slon, te BKC Tuzla.

Dok su u Tuzli bili oduševljeni posjetom, većina direktora u hrvatskim školama negoduje zbog Pernarevih posjeta. Njegovi neistomišljenici smatraju da Perner iskorištava djecu koja mu istovremeno daju svesrdnu podršku putem društvenih mreža.

Inače, Pernar je zbog svog kontroverznog ponašanja jedna od najpoznatijih osoba u Hrvatskoj, a popularnost je stekao i u regiji. Poznat je po navodnom pušenju džointa ispred Sabora, dobacivanjima iz saborske klupe koja često završe svađom sa drugim zastupnicima i prekidanjem sjednice. Nedavno je upravo zbog toga bio i izbačen sa sjednice, što su učenici u Tuzli i simulirali iznošenjem iz škole.

Dok ga kolege iz saborskih klupa uglavnom optužuju da svojim ponašanjem želi privući pažnju javnosti i medija, Pernar im najčešće uzvraća nazivajući ih fašistima i novim Hitlerima, a ovakve riječi uglavnom su upućene članovima HDZ-a Hrvatska.

Od određenih stavova koje Pernar iznosi u javnosti ograđivao se i Živi zid čiji je član.