|

Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu

Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu
0
F
FENA
27.1.2011. u 15:18
1
komentara
0

dijeljenja
Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu Boriša Arnaut (Foto: Sarajevo-x.com)
Ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut potvrdio je Feni da je danas razgovarao s predstavnicima srbijanskog ministarstva pravde o odluci Vanraspravnog vijeća Suda u Sremskoj Mitrovici da se državljanin BiH Jasmin Rendić izruči Afganistanu.
Arnaut je kazao i da je dobio ovu odluku o izručenju, za koju smatra da je kontradiktorna u odnosu na raniji stav istražnog sudije koji je vodio ovaj postupak i koji je zaključio da nema osnova za izručenje Rendića Afganistanu.

Ambasador BiH u Srbiji navodi kako Rendićev advokat ima pravo uložiti žalbu na odluku Suda u Sremskoj Mitrovici u naredna tri dana, a da će o žalbama odlučivati Viši sud u Novom Sadu.

"U Ministarstvu pravde mi je rečeno da se sačeka odluka Višeg suda", rekao je Arnaut, navodeći da će Ambasada BiH u skladu s odlukom ovog suda poduzimati daljnje korake u ovom slučaju.

Vanraspravno vijeće Suda u Sremskoj Mitrovici odlučilo je izručiti Rendića u Afganistan, zemlju na osnovu čije je potjernice zbog navodne prevare ovaj Tuzlak uhapšen prije deset mjeseci na graničnom prijelazu Rača.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...