{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu

F
27.1.2011. u 15:18
0
1
Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu
0
Kontradiktorna odluka da Jasmin Rendić bude izručen Afganistanu
Boriša Arnaut (Foto: Sarajevo-x.com)
Ambasador BiH u Srbiji Boriša Arnaut potvrdio je Feni da je danas razgovarao s predstavnicima srbijanskog ministarstva pravde o odluci Vanraspravnog vijeća Suda u Sremskoj Mitrovici da se državljanin BiH Jasmin Rendić izruči Afganistanu.
Arnaut je kazao i da je dobio ovu odluku o izručenju, za koju smatra da je kontradiktorna u odnosu na raniji stav istražnog sudije koji je vodio ovaj postupak i koji je zaključio da nema osnova za izručenje Rendića Afganistanu.

Ambasador BiH u Srbiji navodi kako Rendićev advokat ima pravo uložiti žalbu na odluku Suda u Sremskoj Mitrovici u naredna tri dana, a da će o žalbama odlučivati Viši sud u Novom Sadu.

"U Ministarstvu pravde mi je rečeno da se sačeka odluka Višeg suda", rekao je Arnaut, navodeći da će Ambasada BiH u skladu s odlukom ovog suda poduzimati daljnje korake u ovom slučaju.

Vanraspravno vijeće Suda u Sremskoj Mitrovici odlučilo je izručiti Rendića u Afganistan, zemlju na osnovu čije je potjernice zbog navodne prevare ovaj Tuzlak uhapšen prije deset mjeseci na graničnom prijelazu Rača.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: