{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konsultacije o državnom budžetu

F
2.12.2008. u 16:35
0
1
Konsultacije o državnom budžetu
0
Konsultacije o državnom budžetu
Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić održali su danas u Sarajevu konsultativni sastanak s državnim i entitetskim premijerima te ministrima finansija radi utvrđivanja Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Na osnovu člana V 3f Ustava BiH, člana 45 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, kao i Zaključka s 25. hitne sjednice Predsjedništva BiH, konsultacije su održane s Nikolom Šprićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Draganom Vrankićem, ministrom finansija i trezora BiH, Nedžadom Brankovićem, premijerom Federacije BiH, Miloradom Dodikom, premijerom Republike Srpske, Vjekoslavom Bevandom, ministrom finansija Federacije BiH i Aleksandrom Džombićem, ministrom finansija Republike Srpske.

Članovi Predsjedništva su dodatno informirani o stavovima Fiskalnog vijeća BiH prilikom dogovora o Nacrtu budžeta te su saslušali mišljenje učesnika sastanka pojedinačno.

Budžetski okvir je dogovoren na Fiskalnom vijeću prilikom izrade Nacrta budžeta, pri čemu Vijeće nije ulazilo u unutrašnju raspodjelu po pojedinim stavkama.

Osim o Nacrtu budžeta, razgovarano je o drugim ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uključujući i refleksije globalne finansijske krize na socijalno-ekonomsku situaciju u zemlji.

Nakon rasprave, članovi Predsjedništva BiH su zaključili da će Odluku o utvrđivanju prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Predsjedništvo BiH donijeti u predviđenom zakonskom roku, na sljedećoj sjednici koja bi trebalo biti održana za sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: