{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konsultacije o državnom budžetu

F
2.12.2008. u 16:35
0
1
Konsultacije o državnom budžetu
0
Konsultacije o državnom budžetu
Članovi Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, Željko Komšić i Haris Silajdžić održali su danas u Sarajevu konsultativni sastanak s državnim i entitetskim premijerima te ministrima finansija radi utvrđivanja Prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2009. godinu, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Na osnovu člana V 3f Ustava BiH, člana 45 Poslovnika o radu Predsjedništva BiH, kao i Zaključka s 25. hitne sjednice Predsjedništva BiH, konsultacije su održane s Nikolom Šprićem, predsjedavajućim Vijeća ministara BiH, Draganom Vrankićem, ministrom finansija i trezora BiH, Nedžadom Brankovićem, premijerom Federacije BiH, Miloradom Dodikom, premijerom Republike Srpske, Vjekoslavom Bevandom, ministrom finansija Federacije BiH i Aleksandrom Džombićem, ministrom finansija Republike Srpske.

Članovi Predsjedništva su dodatno informirani o stavovima Fiskalnog vijeća BiH prilikom dogovora o Nacrtu budžeta te su saslušali mišljenje učesnika sastanka pojedinačno.

Budžetski okvir je dogovoren na Fiskalnom vijeću prilikom izrade Nacrta budžeta, pri čemu Vijeće nije ulazilo u unutrašnju raspodjelu po pojedinim stavkama.

Osim o Nacrtu budžeta, razgovarano je o drugim ekonomskim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uključujući i refleksije globalne finansijske krize na socijalno-ekonomsku situaciju u zemlji.

Nakon rasprave, članovi Predsjedništva BiH su zaključili da će Odluku o utvrđivanju prijedloga zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2009. godinu Predsjedništvo BiH donijeti u predviđenom zakonskom roku, na sljedećoj sjednici koja bi trebalo biti održana za sedam dana.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: