{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom

F
FENA
18.12.2008. u 12:29
0
1
Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom
0
Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom
U Sarajevu je 17. decembra konstituisana Mješovita komisija za provođenje Osnovnog ugovora između BiH i Svete Stolice i Dodatnog protokola na Osnovni ugovor.
Za kopredsjedavajuće Komisije izabrani su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D'Errico, a za zamjenike kopredsjedavajući ministar pravde BiH Bariša Čolak i pomoćni biskup Vrhbosne-Sarajevo Pero Sudar.

Na konstituirajućoj sjednici, kojom je predsjedavao ministar Halilović, zaključeno je da do kraja januara 2009. budu sačinjeni nacrti protokola o radu Komisije i programa rada za 2009., a koji će biti razmatrani na narednoj sjednici planiranoj polovinom februara.

Mješovitu komisiju čini po pet predstavnika BiH i Vatikana. BiH, uz ministre Halilovića i Čolaka, predstavljaju i ministri vanjskih poslova i civilnih poslova Sven Alkalaj i Sredoje Nović te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović.

Vatikan uz apostolskog nuncija D'Errica i Sudara predstavljaju i tajnik Apostolske Nuncijature Waldemar Stanislaw Sommertag, profesor na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji u Sarajevu don Tomo Vukšić i provincijal Reda Male braće u Hercegovini fra Ivan Sesar, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: