{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom

F
18.12.2008. u 12:29
0
1
Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom
0
Konstituisana komisija za provođenje ugovora sa Svetom stolicom
U Sarajevu je 17. decembra konstituisana Mješovita komisija za provođenje Osnovnog ugovora između BiH i Svete Stolice i Dodatnog protokola na Osnovni ugovor.
Za kopredsjedavajuće Komisije izabrani su ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Safet Halilović i apostolski nuncij u BiH nadbiskup Alessandro D'Errico, a za zamjenike kopredsjedavajući ministar pravde BiH Bariša Čolak i pomoćni biskup Vrhbosne-Sarajevo Pero Sudar.

Na konstituirajućoj sjednici, kojom je predsjedavao ministar Halilović, zaključeno je da do kraja januara 2009. budu sačinjeni nacrti protokola o radu Komisije i programa rada za 2009., a koji će biti razmatrani na narednoj sjednici planiranoj polovinom februara.

Mješovitu komisiju čini po pet predstavnika BiH i Vatikana. BiH, uz ministre Halilovića i Čolaka, predstavljaju i ministri vanjskih poslova i civilnih poslova Sven Alkalaj i Sredoje Nović te zamjenik ministra finansija i trezora Fuad Kasumović.

Vatikan uz apostolskog nuncija D'Errica i Sudara predstavljaju i tajnik Apostolske Nuncijature Waldemar Stanislaw Sommertag, profesor na Vrhbosanskoj katoličkoj teologiji u Sarajevu don Tomo Vukšić i provincijal Reda Male braće u Hercegovini fra Ivan Sesar, saopćeno je iz kabineta ministra Halilovića.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: