BiH
0

Konstituisana Komisija za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na Konstituirajućoj sjednici Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije izabrano je rukovodstvo ovog nezavisnog tijela Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH).

U tekućem sazivu, funkciju predsjedavajuće Komisije obnašat će Aleksandra Pandurević, dok će prvi zamjenik predsjedavajuće biti Bariša Čolak.

Drugi zamjenik predsjedavajuće Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije biće izabran naknadno, nakon što Privremena zajednička komisija oba doma PSBiH okonča proceduru za imenovanje jednog predstavnika akademske zajednice i jednog predstavnika nevladinog sektora u ovu komisiju.

Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije u ovom sazivu činit će i članovi PSBiH Hanka Vajzović, Halid Genjac, Borjana Krišto, te predstavnik akademske zajednice Milenko Obad, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH.