{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove

F
6.10.2008. u 17:44
0
1
Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove
0
Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove
Na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića danas je u Sarajevu održana sjednica Upravnog odbora - Koordinacioonog odbora za IPA fondove na kojoj je za predsjednika Odbora izabran ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić.
Odbor je utvrdio Prijedlog odluke o načinu imenovanja, razrješenja te pravima i obavezama Državnog koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (DIPAK).

Odbor će dostaviti Prijedlog odluke Vijeću ministara BiH radi donošenja konačne odluke o imenovanju DIPAK-a.

Odbor će predložiti Vijeću ministara BiH da predsjednik Odbora Dragan Vrankić ujedno bude i kandidat za državnog koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (DIPAK).

Upravni odbor - Koordinacioni odbor čine još direktor Direkcije za evropske integracije, ministri finansija Republike Srpske i Federacije BiH i predstavnici entitetskih vlada.

Prema ovoj odluci, Upravni odbor - Koordinacioni odbor je savjetodavno tijelo za koordinaciju IPA, koje DIPAK-u pomaže u obavljanju poslova iz njegove nadležnosti u skladu s Okvirnim sporazumom između BiH i Komisije evropskih zajednica o pravilima saradnje, a koja se odnosi na finansijsku pomoć EU BiH u okviru pružanja pomoći putem IPA-e, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: