{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove

F
6.10.2008. u 17:44
0
1
Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove
0
Konstituiran Upravni odbor - Koordinacioni odbor za IPA fondove
Na poziv predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Nikole Špirića danas je u Sarajevu održana sjednica Upravnog odbora - Koordinacioonog odbora za IPA fondove na kojoj je za predsjednika Odbora izabran ministar finansija i trezora BiH Dragan Vrankić.
Odbor je utvrdio Prijedlog odluke o načinu imenovanja, razrješenja te pravima i obavezama Državnog koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (DIPAK).

Odbor će dostaviti Prijedlog odluke Vijeću ministara BiH radi donošenja konačne odluke o imenovanju DIPAK-a.

Odbor će predložiti Vijeću ministara BiH da predsjednik Odbora Dragan Vrankić ujedno bude i kandidat za državnog koordinatora za Instrument pretpristupne pomoći (DIPAK).

Upravni odbor - Koordinacioni odbor čine još direktor Direkcije za evropske integracije, ministri finansija Republike Srpske i Federacije BiH i predstavnici entitetskih vlada.

Prema ovoj odluci, Upravni odbor - Koordinacioni odbor je savjetodavno tijelo za koordinaciju IPA, koje DIPAK-u pomaže u obavljanju poslova iz njegove nadležnosti u skladu s Okvirnim sporazumom između BiH i Komisije evropskih zajednica o pravilima saradnje, a koja se odnosi na finansijsku pomoć EU BiH u okviru pružanja pomoći putem IPA-e, saopćeno je iz Službe za informiranje Vijeća ministara BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: