|

Konstituiran Savjet općinskih načelnika - kandidata SDA

Konstituiran Savjet općinskih načelnika - kandidata SDA
3
F
FENA
11.12.2012. u 18:15
13
komentara
3

dijeljenja
Konstituiran Savjet općinskih načelnika - kandidata SDA
U Sarajevu je danas održana konstituirajuća sjednica Savjeta načelnika 37 općina - kandidata SDA, kojom je predsjedavao predsjednik stranke Sulejman Tihić.
Za zamjenike predsjednika Savjeta izabrani su Nedžad Koldžo, načelnik Općine Novo Sarajevo, Bego Birparić, načelnik Općine Banovići i Asim Mekić, načelnik Općine Busovača.

Savjet je razmatrao aktualnu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Kolegij Savjeta načelnika SDA zadužen je da za narednu sjednicu pripremi Program rada te utvrdi prioritete djelovanja. Razmatran je i prijedlog Zakona o šumama i zaključeno da zbog određenih nedostataka proceduru njegova usvajanja treba zaustaviti na nivoima kantona.

Savjet načelnika smatra da u Srebrenici treba formirati parlamentarnu većinu koja podržava načelnika općine Ćamila Durakovića.

U okviru Savjeta bit će formirani odbori za ekonomiju, privredu, popis stanovništva, registraciju birača i druge važna pitanja.

Općine iz Federacije Bosne i Hercegovine treba da surađuju s općinama iz manjeg bh entiteta, stav je Savjeta, saopćila je Služba za odnose s javnošću SDA.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...