{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konstituirajuća sjednica Ekspertne grupe za reformu penzionog i invalidskog osiguranja u Federaciji

F
3.7.2007. u 15:50
0
0
Konstituirajuća sjednica Ekspertne grupe za reformu penzionog i invalidskog osiguranja u Federaciji
0
Konstituirajuća sjednica Ekspertne grupe za reformu penzionog i invalidskog osiguranja u Federaciji
Konstituirajuća sjednica Ekspertne grupe za reformu penzijskog/mirovinskog i invalidskog osiguranja u Federaciji BiH, koju je nedavno imenovala Vlada Federacije BiH, održana je danas u Sarajevu, saopćeno je iz Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje.
Na sjednici je usvojen Pravilnik o radu i dogovoren Program rada Ekspertne grupe za narednih šest mjeseci.

Dogovoreno je da se Ekspertna grupa za reformu PIO/MIO sastaje svakih petnaest dana i razmatra pitanja u vezi sa izradom zakonske regulative i druge bitne odrednice modeliranja penzijskog/mirovinskog i invalidskog osiguranja.

Svi poslovi u kompetenciji Ekspertne grupe trebali bi biti okonačani do marta 2008. godine, rekao je predsjednik Sulejman Garib i dodao da će se na narednoj sjednici raspravljati o konceptu Strategije reforme penzijskog/ mirovinskog i invalidskog sistema u Federaciji BiH.

Zadatak Ekspertne grupe je izrada konačne verzije dokumenta Strategija reforme penzijskog/mirovinskog sistema u Federaciji BiH kao i drugi poslovi proistekli iz Akcijskog plana što ga je Vlada usvojila.

Garib je najavio saradnju s radnom grupom u Republici Srpskoj i s drugim tjelima i instutucijama u cilju približavanja jedinstvenom modelu penzijskog/mirovinskog sistema u cijeloj BiH.

Prema Akcijskom planu, Ekspertna grupa bi konačnu verziju Strategije reforme penzijskog/mirovinskog i invalidskog osiguranja trebala Vladi FBiH ponuditi na usvajanje u trećem mjesecu 2008. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: