{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konsenzus Predsjedništva BiH: Trenutno nećemo priznati nezavisnost Kosova

S
18.2.2008. u 14:05
0
0
Konsenzus Predsjedništva BiH: Trenutno nećemo priznati nezavisnost Kosova
0
Konsenzus Predsjedništva BiH: Trenutno nećemo priznati nezavisnost Kosova
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić primio Grujicu Spasovića, ambasadora Republike Srbije u BiH, a tokom sastanka je istakao kako Predsjedništvo BiH neće u narednom periodu priznati nezavisnost Kosova i da po ovom pitanju u Predsjedništvu postoji konsenzus.
Srbijanski ambasador u BiH Grujica Spasović uručio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željku Komšiću pismo srbijanskog predsjednika Borisa Tadića koje se odnosi na situaciju oko Kosova.

"BiH u narednom periodu neće priznati nezavisnost Kosova i po ovom pitanju u Predsjedništvu BiH postoji konsenzus", istakao je na današnjem sastanku predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Razlog za takav stav, prema riječima predsjedavajućeg Komšića je što, u ovom trenutku, gotovo jedna trećina stanovništva u BiH ne podržava ocjepljenje Kosova. Obaveza onih koji su izabrani i koji se trenutno nalaze na bilo kojoj funkciji jeste da poštuju i uvažavaju volju građana ove zemlje, naglasio je predsjedavajući Komšić. Dodao je da je nama u BiH žao što nije došlo do dogovora između Beograda i Prištine, što bi predstavljalo idealno rješenje za Bosnu i Hercegovinu.

Naglasio je da je interes BiH da Srbija ostane politički stabilna zemlja, te da je u interesu BiH da sa Srbijom, kao i sa ostalim zemljama regiona, ima što bolje odnose.

Srbijanski ambasador je istakao da će Srbija svim sredstvima nastaviti da se bori za svoju pokrajinu, te dodao da srbijanski zvaničnici izuzetno cijene takav stav BiH prema mirnom rješenju kosovskog pitanja.

Sagovornici su se usaglasili da je u interesu obje zemlje da se sva neriješena pitanja i eventualne nesuglasice što prije riješe na ravnopravnim osnovama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: