{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurs zatvoren, konačna lista sredinom augusta

F
17.7.2009. u 13:37
0
4
Konkurs zatvoren, konačna lista sredinom augusta
0
Konkurs zatvoren, konačna lista sredinom augusta
Studentski dom "Nedžarići"
Konkurs za prijem studenata u studentske domove u Sarajevu u novoj akademskoj godini zatvoren je, a preliminarni rezultati trebalo bi da budu objavljeni do kraja jula, potvrđeno je FENI u JU Studentski centar Sarajevo.
Konačna lista očekuje se sredinom augusta, a zbog mjeseca posta - Ramazana zaduživanje studenata ove godine trebalo bi da počne nešto ranije - u prvoj polovini septembra. Zainteresirani studenti informacije mogu dobiti i na www.student-centar.ba .

Direktor Studenskog centra Emir Kadrić istaknuo je da je zainteresiranost za smještaj u studentske domove velika i zbog toga apelirao na predstavnike vlasti da se ozbiljnije pozabave pitanjem studentskog standarda i riješe ga na pravi način.

S tim u vezi, naglasio je potrebu formiranja fonda za studentski standard najmanje na federalnom nivou da bi studentski centri i oni koji se bave tim pitanjem s jednog mjesta mogli realizirati projekte i kontrolirati aktivnosti iz oblasti studentskog standard.

Kadrić smatra da bi bilo najbolje uspostaviti takav fond na državnom nivou jer su potrebe studenata u cijeloj BiH jednake, te da bi se tako BiH mogla približiti evropskim standardima i normama.

Kadrić je upozorio da je redovno izmirivanje obaveza za smještaj i ishranu studenata u sarajevskim studentskim domovima preduvjet za normalno funkcioniranje studentskog centra i redovno izmirivanje njihovih obaveza prema dobavljačima.

Na konkurs za prijem u dva sarajevska studentska doma prijavilo se oko 2.500 osoba, a kapacitet tih objekata je oko 2.000 ležaja.

Studentski centar Sarajevo ove godine obilježava 50 godina neprekidnog rada. Kadrić ističe se u okviru tog obilježavanja planira uvesti HACCP sistem, koji se odnosi na sigurnost prehrambenih proizvoda. Kao prioritet u ovoj godini Kadrić navodi nastojanja za uvođenje trećeg obroka za studente, kvalitetniji smještaj za studente...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: