Banja Luka
1

Konkurs za sufinansiranje vantjelesne oplodnje

SRNA
Administrativna služba grada Banja Luka raspisala je konkurs za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije - vantjelesne oplodnje.

Na konkurs se mogu prijaviti žene do 42 godine starosti, kojima je u vezi sa planiranjem porodice priznato pravo na dvije procedure vantjelesne oplodnje na teret obaveznog zdravstvenog osiguranja i imaju prijavljeno prebivalište na području Banjaluke u neprekidnom trajanju dužem od četiri godine (prije podnošenja zahtjeva).

Uz zahtjev za dodjelu jednokratne novčane pomoći od 2.500 KM, podnosilac je dužan priložiti rješenja Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske kojim su priznate dvije procedure vantjelesne oplodnje, medicinski nalaz (ne stariji od šest mjeseci) kojim se dokazuje opravdana potreba za ovom procedurom i medicinsku dokumentaciju o prethodno provedenim procedurama.

Uz medicinsku dokumentaciju potrebno je još priložiti uvjerenje o prebivalištu, fotokopije lične karte i žiro-računa, te uvjerenje Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske, ukoliko je lice nezaposleno.

Zahtjevi za dodjelu jednokratne novčane pomoći za sufinansiranje troškova jedne procedure asistirane reprodukcije (vantjelesne oplodnje) sa potrebnom dokumentacijom mogu se dostaviti lično na protokol u kancelariju broj 16 ili poštom na adresu Administrativna služba grada Banje Luke, Odjeljenje za društvene djelatnosti, Trg Srpskih vladara broj 1, 78 000 Banja Luka.

Rok za podnošenje prijava je 27. septembar.