BiH
0

Konkurs za priznanja grada Banje Luke

FENA
Komisija za nagrade i priznanja Skupštine grada Banje Luka raspisala je danas javni poziv za dodjelu aprilskih nagrada i priznanja najistaknutijim pojedinicima.

Javni poziv otvoren je do 1. aprila ove godine, a inicijative za dodjelu nagrada i priznanja, povodom 22. aprila - Dana Grada mogu da dostave svi zainteresovani pravni subjekti i fizičke osobe sa područja Banje Luke.

Inače, odlukom o nagradama i priznanjima, ustanovljene su nagrade - Ključ Grada, sa Poveljom "Počasni građanin", a Banja Luka ga dodjeljuje kao poseban vid priznanja za djela i rad od opšteg značaja, u svim oblastima stvaralaštva.

Jedna od nagrada je i "Zlatni grb Grada”, što je priznanje za izuzetan doprinos u razvoju Banje Luke, njegovanju odnosa sa drugim gradovima, za postignute vrhunske rezutlate i uspjehe u oblasti privrede, nauke, kulture, umjetnosti i sporta.

Uspješnim pojedinicima za izuzetna ostvarenja u oblasti obrazovanja, nauke, kulture, umjetnosti, sporta, fizičke kulture, kao i za izuzetna humana djela i ispoljenu hrabrost dodjeljuje se "Plaketa Grada Banje Luke”.

Nagrada Grada Banje Luke mladima je posebno novčano priznanje i dodjeljuje se kao poseban vid priznanja za značajna ostvarenja u svim oblastima života. Uz novčanu nagradu, dodjeljuje se i diploma.