BiH
0

Konkurs za najbolju priču o zloupotrebi droga

FENA
Policijska misija Evropske unije u saradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) iz Sarajeva organizuju konkurs za najbolju priču o zloupotrebi droga za novinare elektronskih i štampanih medija u BIH. Posljednji rok za prijave radova je 4. decembar.

Cilj konkursa je da se promovira uloga medija u obavještavanju građana o ovom važnom problemu koji ugrožava svaki segment društva u BiH. Također, organizatori konkursa nastoje da mediji svojim izvještavanjem doprinesu podizanju svesti javnosti o problemu zloupotrebe narkotika, te da edukuju građane o tome kako mogu zaštititi sebe i svoje bližnje da ne postanu žrtve ove pošasti.

Nagrade (prva 2.500 KM, druga 2.000 KM i treća 1.500 KM) bit će dodeljene novinarima koji pokažu najbolji analitički i istaživački pristup u pripremi svojih priča koje se tiču ove teme.

U obzir ulaze samo novinski radovi koji su objavljeni u periodu od 1. januara do 30. novembra ove godine. Radove dostaviti Uredu za medije i informiranje javnosti Policijske misije Evropske unije u Sarajevu na adresu: Aleja Bosne Srebrene bb, 71000 Sarajevo; najkasnije do 4. decembra 2006.