BiH
0

Konkurs za esej i plakat na temu "Ujedinjeni u različitosti, ujedinjeni sa Evropom"

Klix.ba
Povodom obilježavanja 9. maja "Dana Evrope", Direkcija za evropske integracije BiH objavljuje konkurs za esej i konkurs za najbolji plakat na temu procesa evropskih integracija Bosne i Hercegovine: "Ujedinjeni u različitosti, ujedinjeni sa Evropom".

Konkurs prenosimo u cijelosti:

Pozivamo sve učenike srednjih škola i studente fakulteta u BiH da putem eseja i / ili plakata kreativno izraze svoje mišljenje o navedenoj temi. Pravo učešća na konkursu imaju učenici srednjih škola i studenti fakulteta mlađi od 25. godine (svi rodjeni poslije 9. maja 1982.), koji su državljani Bosne i Hercegovine. Obavezno je priložiti potvrdu o pohađanju srednje škole ili statusa redovnog studenta fakulteta.

ESEJ

Konkursni esej treba da sadrži najviše 1500 riječi, da bude originalan i da nije ranije objavljivan. Kandidati trebaju priložiti i elektronsku kopiju na disketi ili CD-u, ili dostaviti rad putem elektronske pošte.

PLAKAT

Konkursni plakat treba da je urađen u elektronskom formatu, minimalne rezolucije 150 dpi, da bude originalan i da nije ranije objavljivan. Kandidati trebaju dostaviti elektronsku kopiju na CD-u ili putem elektronske pošte.

Izbor najboljih eseja i plakata izvršit će stručna komisija koju će formirati Direkcija za evropske integracije BiH. Nagrađeni eseji i plakati će biti objavljeni u biltenu „Europuls“ Direkcije za evropske integracije BiH i na web site-u Direkcije www.dei.gov.ba, te će biti promovisani u galeriji ULBiH (Karabit), te kroz kroz EU Info Centre i na druge načine. Svi eseji i plakati predstavljaju autorsko djelo po narudžbi, te Direkcija za evropske integracije BiH zadržava sva autorska prava.

Na prijedlog komisije dodjeljuju se nagrade u novčanom iznosu od 1000 KM za najbolji esej i 1000 KM za najbolji plakat.

Radovi trebaju biti dostavljeni elektronskom poštom (e-mail), poštom ili lično na adresu Direkcije za evropske integracije do 30. aprila 2007. u 12 sati:

Direkcija za evropske integracije BiH Trg Bosne i Hercegovine 1 71000 Sarajevo Bosna i Hercegovina email: [email protected]

Sa naznakom: „Konkurs za esej / plakat na temu: „UJEDINJENI U RAZLIČITOSTI, UJEDINJENI SA EVROPOM“

Informacije na telefon: 033 / 220-159 ili na email: [email protected]