Mladi, prijavite se
0

Konkurs YUA-BKB fondacije do 20. februara

Sarajevo-x.com
YUA (fondacija Young Urban Achievers) u saradnji sa BKB-om (Booij, Klusman & Van Bruggen) na proljeće 2009. posjetit će Sarajevo po drugi put sa incijativom YUA-BKB Academy.YUA- BKB 2008. godine ocjenjena je kao veoma uspješna i time pružila povod za ponovno održavanje.

YUA-BKB Academy nudi mladim, ambicioznim i inventivnim ljudima specijalizirano usavršavanje iz područja medijskog planiranja, priprema političke kampanje, vještina obraćanja u javnosti, poslovnog planiranja i organizacije, vještine pregovaranja i posjete Hagu u cilju praćenja evropskih izbora.

Ovim putem pozivamo sve mlade i kreativne ljude da se prijave. Krajnji rok za apliciranje je 20. februar 2009. godine. CV zajedno sa popratnim pismom (razlog vašeg apliciranja) na engleskom jeziku slati na e-mail adresu: frederiek@yuafounda tion.org

Oni koji uđu u uži krug izbora bit će pozvani na intervju 27. februara 2009. godine u Sarajevu. Opširnije informacije o akademiji možete naći na web stranici: www.yuafoundation. org

Akademija se u Holandiji održava sa velikim uspjehom u zadnjih sedam godina, a među gostujućim predavačima su se između ostalog našli i holandski ministar finansija i savjetnici u predsjedničkoj kampanji Billa Clintona u SAD-u.

YUA-BKB Academy čini ciklus izuzetnih predavanja i drugih aktivnosti koje će voditi holandski i bosanski stručnjaci u oblastima (medijskog planiranja, priprema političke kampanje, vještina obraćanja u javnosti, poslovnog planiranja i organizacije, vještine pregovaranja i posjete Hagu u cilju praćenja evropskih izbora). Akademija je izuzetna prilika za nove talente, te mjesto gdje se mladi u relativno kratkom roku mogu upoznati sa umijećem vođenja kampanja i razviti relevantno radno iskustvo. Učešće u svih 5 radionica akademije iznosi 100,00 KM ( 20,00 KM po sesiji).

Tražimo mlade i kreativne ljude iz svih oblasti bosanskohercegovačkog društva. Ljude sa originalnim idejama, ljude koji su inovativni i međunarodno orijentisani. Učesnici na Akademiji su mladi ljudi širokih vidika, angažovani, kreativni i imaju razvijeno kritičko mišljenje.

Visoke ocjene ili univerzitetske diplome nisu osnovni preduslov za prijem.

Entuzijazam, posvećenost i kreativnost jesu. Poznavanje engleskog jezika jeste preduslov, jer će se predavanja i radionice održavati na engleskom. Potencijalni polaznici akademije su osobe u dobi od 18-30 godina starosti.

YUA-BKB Academy će se održati tokom vikenda i trajati od petka popodne do nedjelje ujutro. Predavanja će biti održana na engleskom jeziku.