BiH
0

Konkurs UN-a za najbolje novinarsko ostvarenje mladih novinara

NINA
U povodu obilježavanja Dana Ujedinjenih naroda, 24. oktobra 2004., agencije UN-a nagrađuju najbolje novinarsko ostvarenje o temi "Mladi u BiH - Gdje ću ja biti 2015.?".

Jedna nagrada u iznosu od 1.500 KM će biti dodijeljena za najbolji fotografski rad. Prijave na konkurs trebale bi sadržavati tri fotografije, od kojih bi barem jedna trebala biti objavljena. Kriteriji za odabir najboljeg rada će biti kvaliteta, kreativnost i efekt koji je fotografija proizvela.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo državljani BiH koji rade ili kao slobodni novinari (freelanceri) ili za neki od BiH medija. Rad koji konkurira za nagradu trebao bi biti objavljen u bh. medijima između 13. oktobra 2003. i 10. oktobra 2004. Prijava mora sadržavati digitalne fotografije ili negative, kao i kopiju objavljenog rada i informaciju gdje je i kada kandidirani rad objavljen. Autori prihvaćaju objavu radova u UN-ovim publikacijama ili da će ih UN koristiti na drugi način.

Rok za slanje prijava je 11. oktobar 2004., a dobitnik nagrade će biti proglašen na Dan Ujedinjenih naroda, u nedjelju, 24. oktobra 2004. Prijave na konkurs, koje uključuju autorove podatke, trebaju biti adresirane na Nelu Kačmarčik, UNDP Sarajevo ili na e-mail [email protected].