{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije

F
23.1.2011. u 13:37
0
3
Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije
0
Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije
Foto: Arhiv
Redovna sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 danas je bila posvećena temi "Energetika BiH i okolina - stanje i mogućnosti održivog razvoja". Uvodničar je bio profesor Aleksandar Knežević, mašinski inžinjer energetike.
Knežević se osvrnuo na činjenicu da postoje dokumenti i zakoni, koji se ne poštuju, kad je riječ o energetskoj održivosti, kao i na platformu četiri političke partije (SDP, SDA, NSRB i HSP) u oblasti energetike.

U spomenutoj platformi se zalaže za deblokiranje procesa gradnje novih elektrana, te između ostalog predlaže uvođenje insuticiuonalnih okvira, izrada propisa, studija i strategija.

Profesor Knežević smatra da je pozitivno što preovladava stav da u BiH treba da se grade nove termo- i hidroelektrane, ali, kako kaže, u tom procesu treba voditi brigu i o ekološkom segmetu.

Ovom prilikom Knežević je istakao potrebu konkurencije u energetskom sektoru, koji bi trebao ostati u okrilju države, te da postoji mogućnost da potrošač iz BiH kupi energiju iz npr. Crne Gore i obratno. Kako kaže, konkurencija bi dovela do smanjenja cijene električne energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: