{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije

F
23.1.2011. u 13:37
0
3
Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije
0
Konkurencijom do smanjenja cijene električne energije
Foto: Arhiv
Redovna sesija Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 danas je bila posvećena temi "Energetika BiH i okolina - stanje i mogućnosti održivog razvoja". Uvodničar je bio profesor Aleksandar Knežević, mašinski inžinjer energetike.
Knežević se osvrnuo na činjenicu da postoje dokumenti i zakoni, koji se ne poštuju, kad je riječ o energetskoj održivosti, kao i na platformu četiri političke partije (SDP, SDA, NSRB i HSP) u oblasti energetike.

U spomenutoj platformi se zalaže za deblokiranje procesa gradnje novih elektrana, te između ostalog predlaže uvođenje insuticiuonalnih okvira, izrada propisa, studija i strategija.

Profesor Knežević smatra da je pozitivno što preovladava stav da u BiH treba da se grade nove termo- i hidroelektrane, ali, kako kaže, u tom procesu treba voditi brigu i o ekološkom segmetu.

Ovom prilikom Knežević je istakao potrebu konkurencije u energetskom sektoru, koji bi trebao ostati u okrilju države, te da postoji mogućnost da potrošač iz BiH kupi energiju iz npr. Crne Gore i obratno. Kako kaže, konkurencija bi dovela do smanjenja cijene električne energije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: