{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konjic i Oslo pomažu osobama s mentalnom retardacijom

F
8.8.2007. u 13:25
0
0
Konjic i Oslo pomažu osobama s mentalnom retardacijom
0
Konjic i Oslo pomažu osobama s mentalnom retardacijom
Konjic
Udruženje roditelja djece i omladine s posebnim potrebama “i” Konjic iz Konjica organizira sutra u Sarajevu seminar o temi "Evaluacija projekta Konjic i Oslo 2007.”. Seminar je dio Projekta “Omladina Konjic i Oslo 2007.” koji se realizira u okviru suradnje Udruženja "i" s Kommunom Bydel Gamle iz Osla.
Na seminaru će biti obrađene teme "Načini mirnog rješavanja konflikta", "Učešće mladih u lokalnoj zajednici", "Razmjena iskustava u radu", "Učimo jedni od drugih" i "Evaluacija projekta u Konjicu".

U radu seminara sudjelovat će načelnica Kommune Bydel Gamle Oslo Marit Langfeleld Ege i predstvavnici Bydel Gamle Kommune iz Osla, predstavnik Ambasade Norveške Papa Rachel Caroline i predstavnik za prava mladih Mehrdad Ganji, predstavnici Općine Konjic i članovi Udruženja “i” Konjic.

Udruženje “i” Konjic iz Konjica član je Saveza udruženja za pomoć osobama s mentalnom retardacijom u FBiH “Sumero” i aktivno sudjeluje u rješavanju važnih pitanja koja se tiču prava osoba s posebnim potrebama i nevladinog sektora uopće.

Misija Udruženja “i” Konjic je povezivanje roditelja djece i omladine s posebnim potrebama radi zaštite prava osoba s invaliditetom i njihove integraciju u društvo.

Udruženje se zalaže za poboljšanje uvjeta rada, zdravstvenu i socijalnu zaštitu kroz programe psihosocijalne podrške, socijalne integracije, edukativne programe te samostalno osposobljavanje kroz radnu terapiju.

Volonteri Kommune iz Osla rade u Dnevnom centru Udruženja “i” Konjic i tako im prenose svoja iskustva. Oni pomažu i u didatičkom materijalu, opremi za radionice, te ortopedskim pomagalima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: