{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konfuzija u Vijeću ministara: Razmatraju novi pravilnik o uniformama, a nisu poništili stari

20.9.2018. u 09:46
7
35
Konfuzija u Vijeću ministara: Razmatraju novi pravilnik o uniformama, a nisu poništili stari
7
Konfuzija u Vijeću ministara: Razmatraju novi pravilnik o uniformama, a nisu poništili stari
Foto: K. S./Klix.ba
Farsa u vezi s usvajanjem Pravilnika o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH, zbog čega su svoj glas u proteklom periodu digli bh. proizvođači ove opreme, dobila je novi epilog.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako saznaje Klix.ba, na sjednici Vijeća ministara BiH zakazanoj za naredni utorak trebao bi se naći novi pravilnik, a koji predlaže ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić.

Time će se situacija dodatno zakomplicirati budući da je Vijeće ministara ranije već usvojilo pravilnik koji, međutim, nisu objavili u Službenom listu BiH.

Tako je ovih dana, kako nam je preneseno, nastao problem u Uredu za zakonodavstvo koje treba dati mišljenje na novi pravilnik.

Kako bi se dalo mišljenje na novi pravilnik, potrebno je da se stari stavi van snage, rečeno je za Klix.ba u Vijeću ministara BiH.

Nezvanično, Ministarstvo finansija BiH bi trebalo dati negativno mišljenje, jer novi pravilnik podrazumijeva da će se znatno više novca izdvajati za ove namjene nego do sada i zato što se isključuje konkurencija pa neće biti obaranja cijena u konkurentskom postupku.

Zbog činjenice da u svemu ovome nisu konsultirani, predsjednici Vanjskotrgovinske komore BiH, Privredne komore FBiH te Privredne komore RS Nemanja Vasić, Mirsad Jašarspahić i Borko Đurić u zajedničkom pismu Vijeću ministara te ministru sigurnosti BiH Draganu Mektiću naveli su da je Pravilnik o izgledu policijske uniforme u policijskim tijelima BiH, koji je Vijeće ministara donijelo na 127. sjednici, izazvao problem velikom broju kompanija koje se bave ovom djelatnošću.

Predsjednici entitetskih i državne komore traže zajednički sastanak kako bi zajednički učestovali u kreiranju novog akta. Istakli su da su bh. proizvođači uskraćeni za učestvovanje u postupku nabavke uniformi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: