{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija za novinare Komisije o civilnim žrtvama rata

F
19.7.2007. u 16:57
0
0
Konferencija za novinare Komisije o civilnim žrtvama rata
0
Konferencija za novinare Komisije o civilnim žrtvama rata
Predstavnici Komisije Općine Tuzla o civilnim žrtvama rata 1992 - 1995. godine zatražili su prijem u Tužiteljstvo BiH, zatim kod predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića, visokog predstavnika u BiH Miroslava Lajčaka i predstavnika Haškog tribunala Matiasa Helmana, zbog neprocesuiranja onih koji su počinili zločin nad tuzlanskim civilima.
Oni su na današnjoj konferenciji u Tuzli upozorili na činjenicu da se dvanaest godina čeka da se objelodani istina o masakru počinjenom 25. svibnja 1995. godine na Kapiji. Dvanaest godine bola i tuge predugo je, a nitko još nije odgovarao za 71-og ubijenog civila na Kapiji i 220 ranjenih.

Nitko nije procesuiran za ubijene i ranjene civile Tuzle od 1992. do kraja 1995. godine. Za to odgovornost snose, smatraju članovi Komisije, Županijsko i Državno tužiteljstvo.

Kako je danas rečeno, obitelji i roditelji ubijenih i ranjenih civila Tuzle dugo su čekali nadajući se da će Županijsko tužiteljstvo i razna udruženja građana pokrenuti tužbe i ubrzati proces procesuiranja krivaca, međutim kako do toga nije došlo, članovi komisije, roditelji i obitelji ubijenih civila riješili su da sudjeluju u pritiscima i da ubrzaju postupak kažnjavanja zlikovaca.

Komisija je već ostvarila konkretnu suradnju sa Fondacijom za istinu, pravdu i pomirenje Općine Tuzla, zatim sa Županijskom odvjetničkom komorom, s kojom će usporedo pripremati i pojedinačne tužbe za svakog ubijenog i ranjenog civila grada Tuzle.

Kako bi se došlo do točnih podataka, urađen je obrazac za civilne žrtve rata 1992-1995 godine koji će popuniti članovi obitelji ubijenih. O vremenu i mjestu gdje će biti popunjavanje obrazaca porodice će biti obaviještene.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: