{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija: Vlasti sporo reaguju na razvoj poduzeća

F
17.10.2007. u 12:45
0
0
Konferencija: Vlasti sporo reaguju na razvoj poduzeća
0
Konferencija: Vlasti sporo reaguju na razvoj poduzeća
Na dvodnevnoj konferenciji "Mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini na putu ka Europskoj uniji – Skill Drill" zaključeno je kako bh. vlasti sporo reaguju na razvoj malih i srednjih poduzeća, pa je važno osigurati postojanje regionalne organizacije koja će spajati domaće poduzetnike.
Konferencija koja je započela jučer u Mostaru u organizaciji Projekta treninga i konsultacija za mala i srednja poduzeća (EU TAC) i Projekta aktivnosti za regionalni razvoj poduzeća (EU RED) II okupila je pedesetak regionalnih predstavnika malih i srednjih poduzeća te poduzetnika iz Europe.

Vođa tima EU RED-a Gerrard Ennis kazao je kako se može uspjeti u poslovanju bez obzira na zapreke te da je na dvije dosadašnje konferencije koje su okupile poduzetnike BiH, ali i europskih zemalja u Sarajevu i u Mostaru ocijenjeno da mnoga bh. poduzeća ispunjavaju tržišne standarde EU-a te da mnoga od poduzeća imaju potencijal to postati.

Ennis je također ukazao na značaj edukacije poduzetnika i poslovodstva kako bi proširili znanja i vještine u skladu sa standardima europskog tržišta.

Vođa tima EU RED-a je poručio da poduzeća moraju investirati u svoju opremu, ali i u ljude i u njihovu edukaciju te da im njihove vlade u tome moraju pomoći.

Direktor Regionalne razvoje agencije za Hercegovinu (REDAH) Ivan Jurilj istaknuo je važnost sustavne potpore poduzetnicima u smislu prikupljanja informacija u stvaranju poslovnog ambijenta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: