{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH

F
9.5.2009. u 09:13
0
0
Konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH
0
Konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH
U organizaciji koordinacionog odbora humanitarno-karitativnih organizacija Merhamet, Caritas Biskupske konferencije BiH, La Benevolencije, Dobrotvor 1917, 20. maja bit će održana međunarodna konferencija o siromaštvu i socijalnoj isključenosti u BiH i jugoistočnoj Evropi, saopćio je Koordinacijski odbor humanitarno-karitativnih organizacija.
Koordinacijski odbor humanitarno-karitativne organizacije s vjerskim predznakom djeluje već petnaest godina.

"Potreba za zajedničkom saradnjom javila se u toku i poslije rata na socijalnom području imajući u vidu istu polaznu osnovu i duhovnu inspiraciju. Saradnja se u prošlom periodu odvijala na višoj razini kroz informiranje o aktivnostima, koordiniranje zajedničkih akcija, studijska putovanja i zajednička istupanja u javnosti", navodi se.

Konferencija "Siromaštvo i socijalna isključenost u BiH" osmišljena je kao nastavak i nadogradnja konferencije "Siromaštvo u BiH 10 godina nakon Dejtona, 2005." s ciljem da potakne na uvezivanje sistema za borbu protiv siromaštva, kao i podizanja svijesti o problemu siromaštva i socijalne isključenosti u BiH i regiji.

Akcioni plan i rezultat odnosio bi se na prezentaciju stanja siromaštva i socijalne isključivosti, zajednički plan vladinog i NVO sektora o konkretnim aktivnostima radi smanjenja siromaštva u BiH u 2010. godini, kao i senzibiliziranje i pokretanje medija za dostojanstveno informiranje o navedenoj temi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: